Re:formáció - Kulturális kincskereső döntő

A „Re: formáció" komplex műveltségi vetélkedő általános iskolásoknak rendezett országos döntőjét 2017. október 19-én, csütörtökön tartották a Kecskeméti Református Internátus Kollégium Dísztermében. A versenyen a területi középdöntőkön nyertes hat csapat vett rész.

A Reformáció Emlékbizottság, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Oktatásért felelős Államtitkársága és az Oktatási Hivatal 2016 nyarán hirdette meg a Re: formáció - Kulturális kincskereső, valamint a Re: formáció - Megújuló világ elnevezésű komplex műveltségi vetélkedőit az általános- és középiskolás diákok számára, az érdeklődés pedig óriási lett a rendezvény iránt. Már az első, online fordulóban - egy előzetes regisztrációt követően - 2016. december 5-én közel 130 iskolából, 300 csapattal 1500 diák vett részt. Majd ezt követték májusban a területi középdöntők.

Az erőpróba írás-és szóbeli feladatokat, ezeken kívül pedig gyakorlati versenyrészeket tartogatott a csapatok számára. Ezen kívül kifejezetten kreatív feladatokra is számítani lehetett.

Az általános iskolai döntőn Kecskemét városvezetése nevében Pászti András önkormányzati képviselő, Kecskemét MJV Közgyűlése Értékmegőrzési Bizottsága elnökhelyettese köszöntötte a versenyzőket a Kecskeméti Református Internátus Kollégium Dísztermében. Pászti András különleges bibliát hozott magával: családi ereklyéjüket, egy 1842-ben kiadott Szentírást.

Az országos döntőben a zsűri elnöke dr. Hafenscher Károly miniszteri biztos volt. A zsűri tagjai: Merklné Kálvin Mária, az Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztálya főosztályvezetője, Krámer György, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája irodavezetője, dr. Papp Kornél, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája irodavezetője, és dr. Sárközy István, a Kecskeméti Református Gimnázium nyugalmazott igazgatója, Kecskemét MJV Közgyűlése Értékmegőrzési Bizottsága bizottsági tagja.

A játékmester Mandák Csaba Pál, az Evangélikus Pedagógiai Intézet pedagógiai szakértője volt.

Az országos döntőben Békéscsabáról, Budapestről, Kecskemétről, Győrből, Pécsről és Tiszaújvárosból érkezett általános iskolás csapatok vettek részt.

Rendkívül szoros versenyben végül a budapesti Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola Rózsakert 2. elnevezésű csapata lett az első.

A döntőről készült 12 részes videó megtekinethető itt.

További tudósítások:

 Kecskemét online

Hirös.hu-képek

Hirös.hu

Alföldi Civil Napló

 

 

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com