Evangélikus Pedagógiai Intézet

● Számlázási és postacím: 1085 Budapest, Üllői út 24. ●  Központi e-mail cím: epszti@lutheran.hu

Evangélikus diákparlament - 2017. szeptember 15–16.

Balatonszárszó – Az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) szervezésében rendezték meg a III. Evangélikus Diákparlamentet, Balatonszárszón az Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia és Missziói Otthonban, 2017. szeptember 15–16. között.

A programról az Evangélikus Élet részletes beszámolót közölt. A cikk itt olvasható.

A Deák Téri Evangélikus Gimnázium tanulójának beszámolója:

"Pénteken miután megérkeztünk, ki hosszabb, ki rövidebb úton, elfoglaltuk szobáinkat és elfogyasztottuk a bőséges ebédet, kezdődött is a változatos programsorozat. Először Koczor Tamás tartott egy rövid áhítatot, majd Németh Zoltán, a Gyülekezeti és Missziói Osztály vezetője tartott egy csoportbeszélgetést a különböző vallásokról. Ezen nemcsak egy kis betekintést nyertünk más felekezetek és vallások nézeteibe, hanem azon is elgondolkodhattunk, vajon miért más a hozzáállásunk egy muszlim emberhez, mint egy reformátushoz vagy katolikushoz. Ezt Raffai Balázs, a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum kémia- és hittantanára BibLab előadása követte. Ennek során Mózes történetét hozta közelebb hozzánk látványos kémiai reakciókkal.

 DSCN5929

A vacsora után néhány iskola szervezésében többféle játék közül válogathattunk, lehetett PanicLabezni, kockázni, voltak papír alapú játékok, sőt, még "Magyarország, Szeretlek" is. A napot áhítat zárta, de utána még lehetett csocsózni, pingpongozni és beszélgetni.

DSCN6008

A reggeli áhítat után megfogalmaztuk, hogy mit kíván az evangélikus tanulóifjúság. Sok téma fölmerült a mikró hiányától az oktatási rendszer hibáiig, de összességében megállapíthattuk, szerencsénk, hogy nem állami fenntartású intézménybe járunk, hiszen onnan általában sokkal nagyobb problémákról hallani, mint amik most itt előkerültek. Ezután pedig Dr. Fábri György, az Északi Egyházkerület felügyelője beszélt arról, mit jelent ma Magyarországon evangélikusnak, evangélikus diáknak lenni, és hogyan jelenik meg ez a mindennapjainkban. A záró áhítaton Koczor Tamás egy negyedik szempontból is megközelítette Jákob és Isten tusáját.

DSCN5849

Összefoglalva tehát: nagyon jó programok, egy szintén nagyon jó közösségben."
(Lackner Orsolya)

  • Default
  • Title
  • Date
load more hold SHIFT key to load all load all

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com