Evangélikus Pedagógiai Intézet

● Számlázási és postacím: 1085 Budapest, Üllői út 24. ●  Központi e-mail cím: epszti@lutheran.hu

Ökumenikus Diákfilmszemle 2017 – döntő

Budapesten a Sapientia Szerzetesi Főiskola Auditorium Maximum terme adott otthont immár 6. alkalommal az ország katolikus, református és evangélikus általános és középiskoláiból érkezett diákfilmesek találkozójának.


A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából kiemelt témaként a „SEMPER REFORMANDA: – Amikor itt és most tenni kell” és szabadon választott témájú filmekkel lehetett nevezni.
20 film jutott a döntőbe és további 15 film információs vetítésére került sor. A döntőbe jutott filmeket szakértő zsűri elemezte és segítette kritikájával.
Nagy örömünkre a szabadon választott téma-szekcióban az 1. díjat és a közönségdíjat is a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola két diákjának,Tóth Kristóf, Stercz Gellértnek a filmje nyerte. A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége különdíját Körtési András Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium végzős tanulója kapta. Döntőbe jutott szőlősgyöröki Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola a nyíregyházi Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium filmjei.
Az Evangélikus Pedagógiai Intézet által támogatott rendezvényen az evangélikus középiskolákból érkezett diákok (Győr, Deák tér, Aszód) különdíjat ítéltek oda, melyet kecskeméti Református Gimnázium diákjainak alkotása kapta.
A részletes végeredmény és maguk a filmek is megtekinthetők az Ökumenikus Diákfilmszemle weboldalán: http://www.okudiakfilm.hu/index.php?pageid=eredmeny2017
Remek hangulat, szeretetteljes légkör, fiatalos, friss szemlélet jellemezte a találkozót.

 

  • Default
  • Title
  • Date
load more hold SHIFT key to load all load all

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com