● Számlázási és postacím: 1085 Budapest, Üllői út 24. ●  Központi e-mail cím: oktatas@lutheran.hu

Magyarországi Evangélikus Egyház
Nevelés és oktatás

“Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai.” (1Pt 4,10)

A Magyarországi Evangélikus Egyház nevelési és oktatási intézményeinek küldetése, hogy a rábízott fiatalokat az evangélikus hagyomány szerint felelős és elkötelezett krisztusi szabadságra nevelje, magas színvonalon fölkészítse őket egyéni élethivatásukra, és azon munkálkodjék, hogy otthonra leljenek a teremtett világban és az Egyház közösségében, Isten okos, hű és megtartó szeretetének jelei legyenek a világban.

A 2016/2017-es tanévben országszerte 48 intézmény működik (közülük néhány többcélú), ami az alábbiak szerint oszlik meg: 31 óvoda, 18 általános iskola, 15 gimnázium, 5 szakgimnázium és szakközépiskola, 8 kollégium, 3 alapfokú művészeti iskola, 1 egyetem, 2 felsőoktatási szakkollégium és 1 pedagógiai intézet.

A fenntartói feladatokat és az ehhez kapcsolódó gazdálkodási tevékenységet a Nevelési és Oktatási Osztály látja el a Magyarországi Evangélikus Egyház köznevelési intézményeiben. Összefogja és koordinálja a köznevelés, a felsőoktatás és a felnőttoktatás ügyeit. Oktatás-szakmai kérdésekben szorosan együttműködik az Evangélikus Pedagógiai Szakmai-szolgáltató és Továbbképző Intézettel, így segítve az evangélikus köznevelési rendszer hatékony működését.
Előkészíti a szakmai anyagokat az evangélikus köznevelést érintő egyházi döntéshozatalhoz és támogatja a döntéshozók munkáját.
A magyar állam felé képviseli az evangélikus nevelés ügyét.

Elérhetőségeink:

Magyarországi Evangélikus Egyház
Nevelési és Oktatási Osztály
1091 Budapest, Üllői út 25.
Telefon: +36/1/486-3526
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Posta- és számlázási cím:
Magyarországi Evangélikus Egyház
Nevelési és Oktatási Osztály
1085 Budapest, Üllői út 24.

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com